Utviklingshistorien til UPM ProFi – bærekraftige WPC-produkter

UPM ProFi Development Story – Sustainable WPC products

I 2005 utviklet UPMs forskere i Finland et nytt, bærekraftig materiale som løste to separate problemer på samme tid:

  • hvordan utvikle et terrassegulv av kompositt med bedre teknisk ytelse enn tradisjonelle wpc-produkter (wood plastic composite – treplastkompositt)

  • Hvordan resirkulere blandingen av papir, plast, silikon og blekk som utgjør avfallet som genereres i produksjon av selvklebende etiketter

Horizontal divider

​Et gjennombrudd i WPC-produkter

 

Forskerne innså at ligninfrie cellulosefibre i avfall fra papiretiketter vil ha bedre fargeholdbarhet enn trefibrene i tradisjonelle wpc-produkter. De klarte også å utvikle en patentert produksjonsprosess som resulterte i en lukket overflate som gir bedre flekkmotstand enn tradisjonelle wpc-terrassegulvprodukter på markedet.

Over 60 % av råmaterialet til det nye komposittmaterialet kan hentes fra avfall fra selvklebende etiketter, som det ikke eksisterte noen resirkuleringsløsning for tidligere. Suksessen til UPM ProFi Deck har sikret at hundrevis av lass med etikettavfall, som ellers ville gått til deponi eller forbrenning, får nytt liv hvert år. 

Les mer om WPC-terrassegulv »

Horizontal divider

​Gjenbruk i UPM ProFis WPC-produkter


UPM ProFis Design-serie innen terrassegulv, med sitt friske og moderne utseende, er et sjeldent eksempel på en bedre teknisk løsning som bidrar positivt til miljøet.

Som en del av UPM ProFis Classic-serie innen terrassegulv har UPM ProFi Lifecycle en enda lengre stamtavle. Siden tidlig på 1990-tallet har fibre fra amerikansk rød og hvit eik vært fullstendig innkapslet i en blanding av polyetylen av ulik densitet for å produsere en serie wpc-produkter som gir den beste etterligningen av ekte treverk, men med en lukket overflate som fortsatt utkonkurrerer tradisjonelle wpc-produkter. Med 95 % resirkulert innhold er det ingen overraskelse at produksjonen av UPM ProFis Lifecycle ble tildelt den amerikanske EPA Environmental Excellence Award.

 

UPM ProFi WPC products


Flere av materialene og mye av produksjonsinnovasjonen i UPM ProFis Design- og Classic-serie av wpc-terrassegulvprodukter er patentbeskyttet. Produksjonsprosessene og innhentingen av bærekraftig råstoff er uavhengig sertifisert. UPM ProFi Deck var det første terrassegulvsystemet i Europa som ble tildelt CE-merket.

Les mer om WPC-produkter »

Horizontal divider

​UPM ProFis WPC-produkter – fra resirkulering til overlegne kompositter og produktinnovasjon til bedrifter