UPM Biocomposites – komposittprodusenten

Virksomheten UPM Biocomposites utvikler, produserer, markedsfører og selger komposittprodukter av høy kvalitet for utendørs bruk i bygg og granulater for en lang rekke bruksområder både i industri og for forbrukere. UPM Biocomposites er en av Europas største produsenter av kompositter av naturlige fibre, og fabrikkene ligger i Finland og Tyskland. UPM Biocomposites er del av UPMs nye virksomheter.

UPM Biocomposites kombinerer cellulosefibre og polymerer i nye produkter og materialer med høy ytelse. Den PEFC-sertifiserte UPM ProFi-serien med utendørs komposittprodukter er resirkulert og resirkulerbar og har overlegen teknisk ytelse sammenlignet med tradisjonelle WPC-produkter (Wood Plastic Composite – treplastkompositt).

UPM Formi er et nyskapende materiale produsert av helt nye cellulosefibre (FSC-/PEFC-sertifiserte) og polymerer av teknisk kvalitet. UPM Formi er bearbeidet til en granulær form som er egnet for sprøytestøping, ekstrusjon eller pressforming, noe som gjør at produsentene kan lage produkter med et lavere karbonavtrykk og høyere tekniske egenskaper enn eksisterende plast.

Den patenterte teknologien bak de nyskapende og bærekraftige materialene i UPM Formi og UPM ProFi er skapt gjennom UPMs egen forskning og utvikling.

Horizontal divider

​Prisbelønt og anerkjent komposittprodusent

Innovasjonen bak utviklingen av UPM ProFi som et nytt, bærekraftig materiale er blitt anerkjent med flere prestisjetunge priser.

​Green Good Design

UPM ProFi vant prisen i 2010. Prisen er en høyt ansett internasjonal anerkjennelse som tildeles de beste bærekraftige løsningene og materialene. Green Good Design-prisen deles ut av The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

Paysalia

UPM ProFi det beste produktet i 2009 – UPM ProFi ble nominert til beste produkt av de besøkende på Frankrikes ledende landskapsutstilling Paysalia 2009


Sustainable Innovation Management-prisen ved Best Innovator-prisutdelingen i Tyskland

UPM ProFi vant prisen i 2010. UPM ble tildelt Sustainable Innovation Management-prisen på Best Innovator 2010-prisutdelingen i Tyskland. Den årlige konkurransen, som arrangeres av det internasjonale ledelsesrådgivningsselskapet A.T. Kearney sammen med Tysklands ledende næringslivsblad WirtschaftsWoche, belønner selskaper som utmerker seg i fremragende innovasjonsledelse.